Hej alla nära och kära!

Nu står julen för dörren och snart har 2023 passerat.

Idag 19/12 kommer den efterlängtade "Polisen med batongen" tillbaka med en Julshow kl. 14.00.

På onsdag 20/12 har vi Svenska kyrkan på besök.

Torsdag 21/12 klär vi julgranen tillsammans och vårdhunden besöker oss.

På fredag 22/12 sjunger Jane julsånger tillsammans med de boende i salongen.

På julafton serverar vi jullunch kl. 11.30 med traditionellt julbord till de boende och de anhöriga som bokat (sista dag 18/12.)

På Julafton i samband med 14-kaffet läser Frida Julevangeliet, en tradition som länge funnits här på Andreas And.

På nyårsafton serveras en lättare lunch och en 3 rätters middag på kvällen med vin.

Som ni säkert märkt går det mycket förkylningsvirus ute i samhället nu. Vill påminna om att inte besöka de äldre om ni själva känner er sjuka med förkylningssymtom.

Alla boenden är vaccinerade nu mot Covid (påfyllnadsdos), influensa och pneumokocker. Personal blivit vaccinerade mot influensa här på arbetsplatsen under November.

Med detta vill jag och personalen tacka er alla anhöriga för ännu ett år och önska en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År!
Victoria och personalen


2023-11-30

Justering av boendeavgiften för boende hos Stiftelsen Andreas Ands Minne

Stiftelsen Andreas And har beslutat att höja månadsavgiften med 5,0 % eller 240 kr att gälla från och med den 1 februari 2024.

Med vänlig hälsning
Styrelsen för Stiftelsen Andreas Ands Minne

Lars Gunnstam - Skattmästare


2023-11-10

Vaccinationer

I onsdags (8/11) hade vi läkare på plats hos oss som vaccinerade våra boende mot säsongsinfluensa samt covid-19.


2023-09-29

Hej alla anhöriga, nära och kära!

Nu har sommaren gått och vi närmar oss en höst och vinter. Här på Andreas And händer det alltid saker och vi ser fram emot en bra höst tillsammans. Här kommer en del uppdatering.

Säsongens vaccinationsstart är den 7:e november i region Uppsala - influensa och påfyllnadsdos covid-19 kommer att erbjudas till de boende.  Även personalen kommer att erbjudas influensa vaccin här på Andreas And. Vaccinationsdag för boende planeras efter den 7/11 och både influensavaccin och covid-19 vaccin kan ges samtidigt. Har ni frågor kring det - kontakta sjuksköterska.

Vi planerar nu för fullt med temakvällar. Det blir svampkväll, restaurangbesök, a la carte, mårten gås och nobelmiddag- se datum under aktivitetsfliken. Under hösten blir det mycket aktiviteter med musik sång och dragspel på eftermiddagarna.

Varje onsdag har vi högläsning i matsalen eller salongen.

Anhörigkvällar är inbokade den 7:e och 14:e November kl. 18.00 - personlig inbjudan skickas ut till anhöriga ett par veckor innan.

Den 23:e oktober kl. 18.00 har Andreas ands vänner höstmöte med föreläsning. "Hur kan vi hålla hälsan och hjärnan i gång på äldre dar?" - Inbjudan utskickad till alla medlemmar - vill du bli medlem, kontakta Victoria.

I Augusti blev det klart med att Andreas And är nominerade (1 av 10 i Sverige)  till årets White guide seniormåltid 2023. I slutet av Oktober åker vi ner till Lund där vinnare ska utses. Vi är jätteglada för denna utmärkelse och så stolta över vårt fina kök!


Många glada hälsningar,

Victoria och personalenHej alla nära och kära!

Värmen, håller den i sig?

Nu närmar det sig midsommar och vi hoppas regnet håller sig borta under helgen då det väntas trevlig midsommardans i vår trädgård - se gärna under aktiviteter.

Vill påminna om att vi följer vår rutin vid värmebölja för att minska risken för våra boenden och deras hälsotillstånd. T.ex. har vi möjlighet att ge vätskeersättning om behov uppstår vid höga temperaturer - detta ansvarar sjuksköterskan för tillsammans med omvårdnadspersonalen. Mineralvatten och saft serveras dagligen och erbjuds till alla, både personal och boende.

Tacksam om ni anhöriga köper in fläktar till dem som önskar och inte redan har en. I verksamheten finns AC i matsalen, salongen och på sjuksköterskeexpedintionen. I övriga utrymmen finns mindre fläktar.

Vill påminna er om att nu under semestertider är det svårt att nå ansvarig sjuksköterska mellan kl. 07.00 - 10.00 och sjuksköterskan har som rutin att alltid ringa upp om något akut inträffar.

Köket har nu laddat med god mat och dryck inför kommande högtid så det ska bli så trivsamt som möjligt. Midsommarstången är på väg att kläs..

Vi alla i personalgruppen vill önska er en riktigt fin och trevlig midsommar!
Vänliga  sommarhälsningar

Victoria Wiksten Bergqvist